donderdag 2 oktober 2008

Diepvriesvoorraad

Heerlijk toch, je eigen bijna-klaar-maaltijden in de diepvries hebben liggen.
Wij zijn maar met zijn tweetjes. Als je, net als ik, graag met verse groente kookt levert dat vaak een hoop restgroen op. Veel zaken die goed kunnen worden ingevroren maak ik dan ook in grotere hoeveelheden. Met een beetje extra werk de ene keer heb je een week later een luie avond. Jahoe!
Ook nu ik herstellende ben is het fijn om die voorraad te hebben liggen. Betekent wel echter dat er weinig te posten valt qua recepten.

Makkelijk in te vriezen gerechten of onderdelen:
- saus voor spaghetti
- gekruide groenten/vlees voor bami
- gehaktballetjes
- allerlei soepen
- chili con carne
- vulling voor burritos
- pizzadeeg, tomatensaus voor de topping
- quices

Het is ruimtebesparend om voor bijvoorbeeld de spaghetti alleen de saus in te vriezen. Dat ontdooit sneller en de saus kent nauwelijks kwaliteitsverlies. Dit in tegenstelling tot de pasta, die moet je gewoon vers en al dente koken. En ach, die tien minuutjes... Het zelfde geldt voor de bami.
Iets als soep of chili neemt meer ruimte in beslag. Maar zeker voor een pan soep geldt vaak dat ik daar het een en ander aan groentes doorheen wil hakselen en dat levert nou eenmaal een flinke pan op. Een paar bakjes in de diepvries dus maar weer.

Geen opmerkingen: