maandag 19 mei 2008

Gehaktballetjes met bloemkool

Gisteren heb ik een grooooote pan gehaktballetjes gemaakt. En maar goed ook, want het was vandaag weer eens een lange dag op het werk. Toen ik thuiskwam was het gelukkig een kwestie van even opwarmen en wat groente erbij.
We hadden dit keer bloemkool met een kerriesausje. Een goeie combo!

ca 1 kg gehakt
100 gr gefrituurde uitjes (toko)
3 eieren
2 kopjes broodkruim
gehaktkruiden
zout
1/2 potje mosterd

Maak de uitjes fijn in een vijzel of keukenmachine. Kneed alles goed door elkaar en vorm er balletjes van ter grootte van een golfbal. Bak ze in een flinke klont boter in een grote (hapjes) pan.
Neem de balletjes uit de pan als ze goed bruin zijn en roer een eetlepel bloem door het overgebleven bakvet. Maak er een lekkere jus van met (runder) bouillon.
Doe dan de gehaktballetjes terug in de jus en laat nog even doorgaren.
De balletjes kunnen makkelijk per portie worden ingevroren, wat natuurlijk ideaal is als je een drukke dag achter de rug hebt.

Geen opmerkingen: