dinsdag 13 mei 2008

Spinazieflapjes met feta

Goed idee, warm weer en dan lekker de oven aan...
Maar nouja, dit stond op het lijstje 'nog te maken' en ik had een vrije dag, dus tijd.

Voor 2 personen:
1 flinke ui
1 teen knoflook
350 gr diepvriesspinazie
1 ei
1/2 blokje feta
6 plakjes bladerdeeg
wat paneermeel

Snipper de ui en knoflook en fruit ze kort aan. Doe de spinazie erbij en laat het even doorwarmen. Eventuele nattigheid even afgieten. Persoonlijk heb ik toch het liefste Iglo, minder nat dus afgieten niet nodig.
Kluts het ei en giet ongeveer 3/4 door het spinaziemengsel. Nog even doorwarmen tot het ei begint te binden.
Ondertussen de plakjes bladerdeeg op een met bloem bestoven aanrecht ietsjes uitrollen (dan past er meer vulling in). Als je het vetgehalte niet erg vind kun je ook meer plakjes nemen, maar ietsjes dunner gaat nog steeds goed hoor.
Raakt je plakje bladerdeeg enigszins vervormd, gebruik dan altijd de kleinste punt als 'onderkant'. Verdeel hierop per plakje circa 1/2 el paneermeel. Laat een randje van ongeveer een centimeter vrij en kwast dit in met het overgebleven ei. Schep op ieder plakje een grote volle lepel spinazievulling. Verkruimel daarover de feta, en doe er nog een beetje extra spinazie op. Zo veel als je denkt dat er in het flapje past, bij mij ging de vulling mooi op.
Vouw de flapjes dicht en druk de randjes goed aan. Bestrijk de bovenkanten met het overgebleven ei.
Baken op 180 graden tot de flapjes mooi bruin zien.


Wij hadden 3 flapjes per persoon, maar 2 was ook voldoende geweest. Volgende keer maak ik er wat minder dus. Dan wat salade of tomaatjes erbij om toch weer aan de 2 ons groenten per persoon te komen. Maar er komt in ieder geval wel een volgende keer, ze waren erg lekker!

Geen opmerkingen: