zondag 8 juni 2008

Kip in paprikasaus

Soms leveren improviseersessies de leukste resultaten op. Zo ook vandaag. Met een vette knipoog naar de beroemde Stroganoffsaus maakte ik het volgende gerechtje.

Voor 2 personen:
2 kipfilets
paprikapoeder
1 flinke ui
3 niet al te grote paprika's, of 2 flinke.
ca 2 dl bouillon
2 el tomatenpuree
2 el creme fraice
wat sausbinder
scheut sherry

Snijd de kipfilet in (niet te kleine) stukken. Kruid ze met zout, flink wat peper en wat paprikapoeder. Bak ze rondom lichtbruin in wat boter. Schep ze uit de pan en bewaar ze apart.
Bak in het achtergebleven vet de gesnipperde ui glazig, voeg dan de in grove stukken gesneden paprika toe. Overgiet het geheel met de bouillon en roer de tomatenpuree en creme fraice er doorheen.
Laat het geheel een half uurtje zacht pruttelen zodat de paprika's lekker zacht en zoet worden. Intussen dikt de saus al wat in. Maak hem verder op de gewenste dikte met wat sausbinder, roer de kipfilet-stukjes er weer doorheen en warm het geheel even goed door. Op het laatst de scheut sherry er doorheen.

Dit zal zeker ook goed combineren met rijst, maar wij hadden er vanavond aardappelbolletjes bij.

Geen opmerkingen: