zondag 11 mei 2008

Kersenkruimelgebakjes

Als je dan toch zomaar na een hele tijd de draad oppakt heb je wel wat goed te maken. En wat is er beter dan zelf gebakken lekkers om te vieren dat je er weer bent?
Voor 4 gebakjes:
Deeg:
100 gr boter, gesmolten
75 gr suiker
100 gr zelfrijzend bakmeel
90 gr bloem

Pudding:
200 ml (volle) melk
1 1/2 el custardpoeder
1 el suiker
Klontje boter

1 pot kersen, uitgelekt

Kneed alle ingredienten voor het deeg samen en zet het koel weg.
Maak een dikke pudding met het custardpoeder, suiker en melk. Roer er op het laatst een klontje boter door.
Verdeel ca 2/3 van het deeg in vier vormpjes. Ik heb een soort bakplaatje met vier vormpjes van circa 8 centimeter doorsnee, maar losse vormpjes werkt net zo goed
Schep een flinke dot pudding in de vormpjes. Restjes in de pan zijn voor de kok!
Verdeel de kersen over de pudding. Een hele pot is wat te veel, maar de rest van de kersen kunnen komende week lekker door de yoghurt bij het ontbijt.
Verkruimel het resterende deeg tussen je vingers en sprenkel het over de kersen.
Ongeveer een uur in een oven van 180 graden tot de kruimels mooi bruin zijn. Misschien ietsjes langer of korter. Daarna nog even inhouden tot ze voldoende afgekoeld zijn om te eten!
Foto volgt als ze uit de oven zijn.

Overigens: dit werkt ook in een grotere vorm, waarna je de kersengebakjes in punten of in blokjes snijd.

Geen opmerkingen: