woensdag 25 juli 2007

Varkensfilet met champignonsaus

Dagen van over de 9 uur maken is toch echt wel vermoeiend, zeker als je constant goed op moet letten om geen fouten te maken. En je zult net zien, haast geen enkele van de cases die ik krijg gaat 'volgens het boekje' dus het is steeds vragen aan de collega's. Die het ook hardstikke druk hebben, dus dat is een vervelend gevoel.
Maar goed, we zetten met zijn allen de schouders eronder en we komen er wel.
Het is wel een lekker idee om dan iets makkelijks te maken voor het eten achter de hand te hebben. Vandaag een lekker varkensfiletje. Erbij aardappelbolletjes uit de oven, geen werk. Salade van sperciebonen, uit een potje, met voor de kleur en de smaak een rood uitje er doorheen gesnipperd, haast geen werk. En terwijl de aardappeltjes in de oven staan kun je mooi een champignonsausje maken. Flesje ketchup op tafel voor bij de aardappeltjes (en een flesje curry voor Lief) en klaar. Van start tot finish 30 min, inclusief oven voorverwarmen. En haast geen snijwerk! De saus is wat veel voor ons tweetjes, maar met 1/3 bakje champignons blijven zitten is ook weer niks he.

Champignonsaus
1 bakje champignons, in plakjes
1/2 blokje tuinkruidenbouillon
1 volle el groentesaus-mix (we doen makkelijk vandaag he)
1 kopje melk

Fruit de champignons aan en bak ze lekker bruin. Hierbij verdampt veel van het vocht. Verkruimel het halve bouillontabletje er overheen. Als de aardappeltjes bijna klaar zijn doe je de melk en groentesaus-mix erbij. Even doorkoken en op smaak maken met wat peper. Klaar!
Als je het heel echt wilt doen kun je een roux maken en zo, maar dat is voor vandaag a) te veel werk en b) nog veel vetter ook.

Sperciebonensalade
1 potje sperciebonen
1 rood uitje
scheut slasaus of andere dressing, wij hadden dit keer cesardressing. Uit een flesje ja.

Snijd de spercieboontjes in 2-en of 3-en. Vermeng met het gesnipperde uitje en de slasaus of dressing.

Vanavond hebben we nog visite gehad, mensen die naar de kittens kwamen kijken. We zijn gastgezin voor stichting Katimo, een Limburgse opvang voor (wees)kittens. De katjes deden allemaal goed hun best en hebben mooi gespeeld. Volgens mij hadden ze wel een of twee favorieten, maar ze gaan ook nog bij een ander gastgezin kijken. Binnenkort horen we of een van onze kleintjes een nieuw huis heeft gevonden. Een mooi idee dat je die kleintjes een goede start kunt geven. Spannend voor de kleintjes!

Geen opmerkingen: