dinsdag 28 augustus 2007

Tortellini con Tre Pi

Vandaag maar weer eens een recept uit de snelle keuken. Alles in een pan, dus ook nog eens makkelijk in de afwas.
De naam van de saus, Tre Pi, komt van het feit dat de drie ingredienten allemaal met een P beginnen: panna, pepe en pesto. Er is ook nog een 'grote broer' van deze saus, Cinque Pi, met panna, pommodori, pepe, parmigiano en prezzemolo. Een heerlijke vegetarische saus, die zullen we binnenkort eens op het menu zetten.

Een volle zak tortellini is wat te veel voor ons samen, maar wat over blijft kan mooi mee in het lunchtrommeltje, want koud is dit ook heerlijk. Dan roer ik er nog wel een paar eetlepels kookwater extra door.

Voor 2-3 personen
1 zak tortellini (koelvers)
1 klein bekertje zure room (125 ml)
flinke hoeveelheid peper
2 volle tl pesto
ca 100 ml kookwater

Breng een grote pan water aan de kook. Bedenk je dat tortellini graag drijven, doe de pan dus niet te vol. Zout het water als het kookt. En dan bedoel ik goed zouten, niet drie keer schudden met het zoutvaatje. Gewoon een klein theelepeltje zoutkristallen.
Kook de tortellini tot ze gaar zijn. Let niet op de kooktijd op de verpakking, maar proef er regelmatig eentje. Als ze bijna klaar zijn, schep dan een flinke soeplepel kookvocht in een schaaltje. Hiervan heb je ca 100 ml nodig, ik vul altijd het bekertje van de zure room (ongeveer). Klop dit door de zure room. Ja het is dun, maar de pasta slurpt straks weer veel op!
Als de tortellini gaar zijn, giet ze dan af en roer er het roommengsel door.
Wij aten hierbij een frisse salade.

Geen opmerkingen: