Onder al die reepjes kalkoen (makkelijke bakjes bij de Lidl) is het moeilijk te zien, maar daar verschuilt zich een heerlijke aardappelsalade die ik gisteren gemaakt heb van wat overgebleven aardappel. voor de volledigheid hieronder nog een keer het recept. De hoeveelheid mosterd mag iets meer dan ik gedaan had, vandaar dat ik hier nu 1-2 tl vermeld.
Erbij 1/4 watermeloen en een bakje yoghurt met appel.
Voor 2 porties:
bedje salade
wat overgebleven aardappeltjes, ca 3-4 stukjes
plakjes biet uit pot
2 el yoghurt
1 el mayo
1-2 tl mosterd
snufje zout
bosje bieslook
Meng de yoghurt, mayo en mosterd en maal er ook een snufje zout door. Snijd de aardappel (liefst nog warm) in blokjes en roer deze door de dressing. Voeg dan de in blokjes gesneden biet toe. Een klein stukje appel in blokjes zou er ook lekker door smaken, of een fijngesneden augurkje.
Snipper de bieslook en roer die door de salade. Het is het lekkerste om de salade een tijdje op smaak te laten komen. Zelf neem ik altijd een klein koeltasje met twee koelelementjes mee, zodat de salade lekker knapperig blijft en de yoghurt lekker fris.
dinsdag 28 augustus 2007
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten