woensdag 29 augustus 2007

Burrito's

We zitten de laatste tijd met een dilemma: Lief heeft regelmatig last van zijn maag. Dit betekent dat hij graag vroeg wil eten, zodat het eten genoeg tijd heeft om te zakken. Dan kan hij beter slapen, en omdat hij toch elke ochtend heel vroeg op moet is dat wel zo prettig.
Nou gaan iedere dag overwerken en vroeg eten meestal niet goed samen. Vandaar dat ik gisteren, na een makkelijke, snelle Tortellini nog een keer de keuken in gedoken ben om het eten voor vanavond voor te bereiden. De onderstaande hoeveelheid is voldoende voor 4 personen. Ik vries de helft van de vulling in. Die warm ik later weer op en vul dan de tortilla's. Als de vulling al warm is hoeft het gerecht namelijk maar kort in de oven om de kaas te laten smelten. Kort in de oven -- dat is een goede zaak in de snelle keuken!
De hoeveelheid gehakt hier is vrij laag, aan de ene kant vanwege Lief's maag, maar aan de andere kant omdat de bonen en de kaas natuurlijk ook de nodige eiwitten leveren, en meer gehakt is gewoon niet nodig.

Voor 4 personen:
250 gr gehakt
2 uien, gesnipperd
1 paprika, in blokjes
1 blikje mais
1 blik kidneybonen, liefst in chilisaus
1 blikje tomatenpuree, 'doppio concentrato', en een blikje vol water
bouillonblokje, verkruimeld
chilikruiden naar smaak
8 medium tortilla's
100 gr geraspte kaas

Fruit het gehakt. Bak als het gehakt licht aangebruind is de ui even mee, daarna ook de paprika. Voeg de mais, kidneybonen, tomatenpuree en het blikje water toe en laat het geheel even doorwarmen. Maak op smaak met chilikruiden en een bouillonblokje.
Verdeel de vulling over de tortilla's. Vroeger maakte ik rolletjes, tegenwoordig vouw ik ze op tot een soort envelopjes. Leg ze met de naad naar beneden in een ovenschaal (4 envelopjes passen mooi in een standaard glazen lasagnaschaal) en strooi er kaas naar smaak overheen. Zet even onder de grill tot de kaas is gesmolten, of in een voorverwarmde oven als je geen grill hebt.

Twee burrito's per persoon zijn voldoende voor ons, maar grote eters waarderen misschien nog een salade erbij, of een schaaltje verse guacamole. Verstandige mensen vergeten ook niet een foto te maken voor hun weblog...

update: een paar dagen later proberen ze het goed te maken...

Geen opmerkingen: