zondag 26 augustus 2007

Salade met warme brie en frambozendressing

Dit is een combinatie die al een tijdje in mijn hoofd zat, zonder dat ik echt recept ervan had om uit te proberen. In het weekend dus een mooie kans om uit te proberen. Voor de dressing heb ik staan twijfelen tussen balsamico en appelazijn. Uiteindelijk heb ik voor de laatste gekozen omdat mij jam ook gezoet was met appelsap (st. Dalfour). Geslaagde combo!

voor 2 personen:
1 zak rucola
hart van een krop botersla
plakjes gekookte biet
(knoflook)stokbrood
1 punt brie, niet al te rijp
2 el frambozenjam
appelazijn
olie
2 handjes walnoten

Verwarm de oven voor en bak hierin het stokbrood.
Scheur de botersla in stukken en was ze samen met de rucola. Verdeel over twee borden.
Verdeel de plakjes biet over de salade.
Snijd de brie horizontaal door midden en maal er wat verse peper overheen. Leg de brie de laatste twee minuten bij het stokbrood in de oven, ik gebruikte hiervoor een siliconen matje om het eventuele uitlopen op te vangen.
Klop ondertussen een dressing van de frambozenjam met de appelazijn en olie.
Schep de warme brie op de salade en verdeel de dressing erover. Garneer met de walnoten en serveer het met het knoflookstokbrood.

Geen opmerkingen: