donderdag 19 juli 2007

Gehaktballetjes met pindasaus

Het grote nadeel van dit gerecht is dat je hele fornuis vol staat en daarna je afwasmachine dus ook. Maar verder is het makkelijk, snel en erg lekker.

Voor 2 personen:
250 gr gehakt
20-30 gr gebakken uitjes (uit een potje)
2 beschuitjes
1 ei
1 tl hot kerrie
1-2 el ketjap
1 el gehaktkruiden

1 portie pindasaus (recept hier)
1 kopje rijst, bijv. pandan of basmati
1 stronk broccoli

Meng de ingredienten voor de balletjes met het gehakt en rol er bolletjes van ter grootte van een walnoot. Rol ze evt. door wat bloem en bak ze in een beetje olie. Voor pittige balletjes kun je evt. nog een tl sambal door het gehakt kneden.

Kook de rijst gaar in 1 1/2 kopje water op een heel laag vuurtje. Laat de rijst van het vuur af rustig nagaren als het water is verdampt. Zo krijg je een lekkere, los korrelige rijst.
Verdeel de broccoli in roosjes en kook deze in een beetje water met wat zout beetgaar.
Serveer met de pindasaus. En vergeet vooral geen foto te maken ;-)

Geen opmerkingen: