Voor de linzencurry van morgen heb ik lemon pickle nodig, maar dat heb ik hier nog nergens kunnen vinden. Je kunt het ook heel makkelijk zelf maken, maar dat kost tijd. Kijk maar eens hier of hier.
Van mijn indiase buurvrouw in Engeland heb ik echter een trucje geleerd om snel nog wat citroenschil te 'pickelen'. Niet als bijgerecht te gebruiken zo, maar prima in een gerecht waar je fijngehakte lime pickle voor nodig hebt.
Je hebt hier voor nodig (ongeveer):
1 citroen, schilletjes en sap
ruime hoeveelheid zout
1 gedroogd chilipepertje
1 tl honing
snufje chilikruiden
Rasp het gele deel van de citroen af, en pers de rest uit. Voeg het zout en chilipepertje toe en breng een minuutje of 5 aan de kook. Voeg de chilikruiden toe, laat afkoelen en zet afgedekt in de koelkast tot gebruik. Dit is na een uurtje al klaar voor gebruik, maar bij langer bewaren wordt de pickle alleen maar lekkerder.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten