dinsdag 17 juli 2007

Pastasalade met Brie en Rucola

Warm weer, geen tijd om uren lang in de keuken te staan. En na zo'n eerste werkdag heb je geen zin meer om je uit te sloven. Geeft niks, want dit is een heerlijk recept voor dit soort avonden. Bovendien kreeg het vijf sterren van Lief, en ik heb zelf ook genoten.

Voor 2 personen:
150 gr penne rigate
200 gr brie
1 bakje cherrytomaten
1/2 zak rucola, of in mijn geval rucola-veldsla mix
2 flinke el kwark of yoghurt
1 flinke el knoflookmayonaise
1 tl pesto
zout en peper

Kook de penne beetgaar en spoel ze af onder koud water.
Snijd ondertussen de cherrytomaatjes in 4-en en snijd de kaas (liefst lekker rijp) in blokjes van ca. 1 centimeter.
Meng de kwark, mayonaise en pesto en maak de dressing op smaak met wat zout en peper. De pesto is voor een hintje smaak, als je meer neemt wordt het een pestosaus en dat is te overheersend.
Meng de penne en tomaatjes met de dressing (begin met 2/3 dan kun je altijd meer dressing toevoegen, te veel dressing is zonde). Schep, als het goed gemengd is, de rucola erdoor en daarna de kaasblokjes.
Klaar!
Al met al heb je een klein kwartiertje in de keuken nodig, en het is heel weinig snijwerk, dus echt een super-recept wat dat betreft.

Geen opmerkingen: