zondag 29 juli 2007

Overlopers

Danig teleurgesteld door het assortiment aan kip en overig vlees hebben wij besloten deze week onze boodschappen weer eens bij de Plus te doen, voor de verandering. Al meteen in het begin viel me het ruimere assortiment groenten op. Zo viel mijn oog meteen op een bakje kiemgroenten, met kiemen alfalfa, preikiemen en rode bietenkiemen. Dat oogt lekker kleurig! Die gaat in het karretje. Als basis voor de salade deze week een krop 'gewone' sla, die in combinatie met een komkommer in de aanbieding was. Al met al hebben we lekker gewinkeld en het viel ons op dat ze ondanks de kleinere oppervlakte van de winkel toch wel een heel ruim assortiment hebben, in ieder geval in de zaken waar wij interesse in hebben.
Wel hebben we ons weer lekker geergerd aan de vakkenvullers, soms twee per pad en dan zitten ze het liefst ook nog tegen over elkaar zodat je je er met je karretje tussendoor moet wurmen. Vaak zitten ze dan ook nog te schreeuwen naar de vakkenvullers die in andere paden aan het werk zijn, erg irritant. Maar goed, we hebben toch alles in het karretje geladen dat belangrijk was, dus ik moet ook niet al te erg zeuren.

Nog een leuke verrassing: na het betalen kregen we bij de kassa een zakje kokosmakronen én een appelkruimelvlaai. Haha! De kokosmakronen hebben we nog niet geprobeerd, maar de appelkruimelvlaai is zeker smakelijk. Niet slecht voor een supermarktvlaai!
Thuis de boel opgeborgen en ondertussen de kippenvleugeltjes in de pan gelegd.
Dan de salade: lekkere botersla, blauwe kaas dressing, spruitgroentjes erbovenop. Toch nog een beetje karig he.... Gelukkig stond er nog een aangebroken pakje feta in de koelkast om de boel op te fleuren. En we hebben weer koninklijk gegeten.

Zaterdag hebben we eerst het huis een goede beurt gegeven, van poetsen was afgelopen week niet veel gekomen. 's Avonds hebben we lekker met opa en oma gebarbecued in de tuin, en net toen de laastste vleesjes half op waren begon het een beetje te druppen. Snel de borden naar binnen gedragen en daar de maaltijd afgemaakt. Al met al een gezellige zaterdag!

Vanavond verwen ik Lief maar weer eens met een van zijn lievelingsmaaltjes: taco's!

Geen opmerkingen: