dinsdag 10 juli 2007

Pindasoep met rijst en tomaat

Ik houd zelf heel erg van soep en ik probeer regelmatig een lekkere maaltijdsoep op tafel te zetten. Deze pindasoep is een lekkere, makkelijke soep voor dit druilerige weer. Door de hoeveelheid peper of sambal is de hitte naar smaak aan te passen. De paprika wordt door het lange koken lekker zacht en zoet van smaak, wat er voor zorgt dat deze soep bij kinderen ook altijd erg in de smaak valt.

Voor 4 personen
1 rode peper, of sambal naar smaak
2 uien
2 tenen knoflook
2 rode paprikas
1 liter bouillon
1 blik tomatenblokjes
150 gr rijst
250 gr pindakaas
1 zak cassavechips

Fruit de ui, knoflook en peper (zonder zaadjes) zachtjes aan tot de ui glazig geworden is. Voeg de in blokjes gesneden paprika toe en smoor het een paar minuutjes met de deksel op de pan. Voeg dan de bouillon, tomatenblokjes en 1 l water toe en laat de soep een tijdje sudderen, iets van 45 min.
Kook de rijst het laatste kwartiertje mee onder af en toe roeren. Meng de pinakaas erdoor en laat nog 10 min zachtjes koken. Ik vind dit het makkelijkste gaan door eerst wat soep door de pindakaas te mengen en dat dan weer door de pan te roeren.
Op het laatst kun je evt wat extra bouillon toevoegen om de soep op de gewenste dikte te krijgen, en natuurlijk extra sambal als je van pittig houdt.
Lekker met cassavechips. Kroepoek kan ook, maar dat is niet vegetarisch...

Geen opmerkingen: